duminică, iunie 8

Idei de ora 1

Am fost zilele trecute la un interviu pentru un job. O firmă mica de PR căuta un PR Assistant care să se ocupe în special de redactarea comunicatelor de presă. Le-am zis printre altele că vreau să fac şi masterat pentru că mi se pare obligatoriu şi s-au mirat atât de tare încât m-au dus cu gândul că sunt doar trei tipe cu o facultate de economie şi care şi-au înfiinţat un Mitică SRL pentru că au auzit că din PR se scot bani. Mi-a plăcut totuşi jobul pentru că îmi exersam scrisul, dar nu am primit încă un răspuns. Nu e bai. Aş vrea să am peste ani colţul meu de pagină într-un ziar unde să scriu editoriale. Mereu când cumpăr un ziar citesc acea rubrică în care un om care a văzut multe comentează şi îşi dă cu părerea chiar şi despre lucruri banale. Îmi place să aduc în discuţii acele banalităţi pe care oamenii le judecă superficial.

De ceva vreme îmi cumpăr Business Magazin. Cine deţine informaţia, deţine puterea se zice. Ştiu că am lacune în ceea ce priveşte economia de piaţă aşa că am decis să mă informez constant pentru cultura mea generală. La sfârşitul fiecărui număr al revistei există câte un articol pe diverse teme politice sau economice scris de către un om cu influenţă în opinia publică. Vreau peste ani să am şi eu parte de o pagină goală la sfărşitul unei reviste în care să îmi scriu părerile şi lumea să mi le citească. Până una alta scriu în bloguri... În al meu, în al lui Paul, iar astăzi mi s-a propus să scriu şi în alt blog. Inspiraţie şi condei să fie.

3 comentarii:

  1. si eu am auzit ca se scot bani din p-r... da ce-i aia? :))

    no, really... explica-mi si mie cum se fac bani multi din public relations.

    RăspundețiȘtergere
  2. PR = Public Relations sau mai pe romaneste Relatii Publice. Se ocupa cu realizarea unei comunicari cat mai eficiente intre o companie/persoana si publicul sau. Sa-ti dau si exemplu: Ziua Barbatului este o strategie a firmei care se ocupa de PR pt Bergenbier pentru a creste popularitatea acestei beri si pt a atrage consumatorii, a fost o campanie intreaga de strategie.

    RăspundețiȘtergere
  3. si a fost eficienta treaba asta pentru bergembier? imi imaginez ca toti consuma tot berea preferata pana la urma...

    plus ca au intrat in joc si cei cu sterjar "o bere adevarata!" pentru ziua barbatului... mmm?

    daca initial era strategie, s-a transformat in bataie pe popularitate?

    RăspundețiȘtergere

eu ii citesc: