miercuri, iunie 18

Numar telefoanele... sau apelurile primite




Pentru ca cei din UE o duc prea bine, ei s-au gandit ca ar fi Ok sa schimbe tarifele si modul in care se va face taxarea pe apelurile primite (si nu in ultimul rand efectuate). Drept urmare, decizia lor este aceea de a micsora tarifele pentru apelurile efectuate (nimic rau pana acum), dar si de a percepe o taxa pentru... apelurile primite... Extraordinar! (Articolul aici)
Avand in vedere ca o mare parte din posesorii de cartele preplatite nu si le incarca in mod constant si la timp... de aici si vesnicul "iti dau beep"... ma intreb cam cum va arata piata de servicii de telefonie mobila in curand (sau "goana dupa cartelaaaa!")... Ori se fac abonamente in masa, ori trecem toti pe Cosmote :P.
De aici se naste, totusi, o alta problema. Sa presupunem ca mama este ingrijorata ca al ei copilas nu a aparut nici pana la ora 12 acasa. Ca sa ii mai piara din ingrijorare va avea tendinta de a pune repede mana pe telefon si a-l suna, nu? Stupoare! Nu poate sa dea de el! PANICA! De ce? Pentru ca a uitat sa ii incarce cartela! (asta asa ca un exemplu).

In plus... serviciul telefonic ar trebui sa fie unul public. Astazi telefonul mobil nu mai este un moft (bine, doar daca nu ne referim la cel mai scump telefon din lume la momentul actual)... pentru ca asa cum zicea si Mueller... "accesul universal la telefon reprezinta o expresie a liberalismului egalitarist, la fel ca scoala pentru toti, alfabetizarea sau dreptul de vot".

Trecand de aceasta latura a procesului... Pana a se aplica o astfel de decizie, cel putin in Romania, ar trebui sa se ia in calcul o serie de factori, printre care amintim:
-situatia financiara a romanului (care in principal e mica spre invizibila fata de restul Europei)
-calitatea serviciilor pe care firmele de telefonie mobila le furnizeaza (care sincer, uneori lasa de dorit... adica... cum sa nu ai semnal in casa!?!?!)
-cantitatea in care utilizatorii consuma acest tip de serviciu
-modul in care se folosesc de telefoanele mobile
-etc.

Abia dupa aceea s-ar putea lua in calcul o astfel de transformare, astfel incat fiecare parte sa aiba de castigat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eu ii citesc: